Трябва да има бързи производства и сериозни законодателни промени, за да

...
Трябва да има бързи производства и сериозни законодателни промени, за да
Коментари Харесай

Здравният министър призова за бързи производства при нападения над медици

Трябва да има бързи производства и съществени законодателни промени, за да защитим личния състав си. Това разгласи при визитата си в Добрич служебният здравен министър Асен Меджидиев по отношение на нападенията над лекари и медицински личен състав. Един от последните случаи беше при започване на седмицата, а през уикенда Българският лекарски съюз започва отначало акцията си за образование на медиците за справяне с нападателни пациенти.

Относно идните парламентарни избори Меджидиев уточни, че вотът ще се проведе при минимални Covid-ограничения.  " Никакви забрани не се постановат и никакви ограничаващи ограничения. Действащите ограничения, в това число и в изборния ден, са с целесъобразен темперамент. Няма никакви ограничаващи ограничения към гласуващите. Основните насоки, дадени от Министерството на здравеопазването, са за проветряване, съблюдаване на физическа отдалеченост и стерилизация. 

Covid-ситуацията все още е спокойна, само че страната ни е подготвена за вероятно повишаване на броя на инфектираните с COVID-19, добави Асен Меджидиев. Системата е подсигурена с лекарства. Запазен е и броят на интензивните кревати. 

" Що се отнася до просветителната система – учебни заведения няма да бъдат затваряни, всички противоепидемични ограничения в учебните заведения и детските заведения също са целесъобразни и въвеждането им е решение на съответния шеф ", добави служебнията здравният министър. Д-р Меджидиев още веднъж акцентира, че здравната система е готова за възможна по-тежка Коронавирус вълна.  " Дори да имаме нарастване на броя инфектирани, тежестта на болестта няма да бъде във разновидността, в който беше в предходните години ", уточни той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР